MARMOR

badbad

Marmor (gresk: marmaros, «skinnende stein») er en metamorf bergart som hovedsakelig består av mineralet kalsitt (en krystallinsk form for kalsiumkarbonat CaCO3), som betyr at steinen inneholder mye kalsium, karbon og oksygen. Marmor dannes når de sedimentære bergartene kalkspat eller dolomitt smelter og siden forsteines igjen, noe som betyr at marmor er en metamorf bergart. Utgangspunktet kan for eksempel være avsetninger på havbunnen av skjell og skalldyr som er forsteinet til kalkstein. Temperaturen og trykket som er nødvendig for å danne marmor ødelegger vanligvis eventuelle fossiler og sedimentær tekstur i den opprinnelige steinen, men ikke alltid.

Absolonia leverer et stort utvalg håndsortert marmor skåret i en rekke standard flisestørrelser, og også og som skreddersøm tilpasset dine spesielle ønsker og behov. Se  Absolonias marmor produktside for fliser og paneler! Og se Absolonias produktside for italiensk hvit marmor fra Carrara.

Den er selve dronningen blant natursteinene og har i tusenvis av år blitt forbundet med status og makt, da den gjennom tidene alltid har vært det foretrukne valg som byggemateriale og når vegger og gulv er blitt bekledd i alle typer praktbygg. Slik er det den dag i dag. Et rom vakkert fliselagt med marmor kan øke en boligs verdi mer enn noe annet materiale. Absolonia leverer alt fra håndplukket edel italiensk marmor til utmerkede rimelige alternativer, samt spennende varianter ukjent for de aller fleste.

Vedlikehold

Moderne teknologi har gjort vedlikehold av marmor til en lek. Til våte rom anbefaler vi impregneringen Akemi Antiflekk Nano som trenger inn i porene i steinen, er fullstendig usynlig og gjør flisene meget motstandsdyktig mot det aller meste. Men som med andre naturlige ting er et langt og lykkelig liv betinget av en smule omsorg og kjærlighet:

Syreholdige og slipende substanser er ikke bra for marmor. Og Jif Baderom oa. skuremidler inneholder slipende og kalkoppløselige substanser, og bør derfor unngås, mens Ajax, Jif Universal, Jif Kjøkken og denslags går fint. Salmiakk er også et middel som ikke er å anbefale. Grønnsåpe er derimot utmerket. Å plassere en terrakottakrukke direkte på et marmorgulv er heller ikke en god idé, da kjemiske substanser i terakottaen kan trekke ned i steinen og lage flekker. Vin, kaffe og sitrus er i og for seg intet problem om det ikke blir liggende i dagevis, dog så lenge steinen er impregnert. På benkeplater og badegulv anbefaler vi at det impregneres ca. en gang i året, noe som forøvrig er fort gjort med en myk klut.

Noen marmortyper er mer porøse enn andre. Om du planlegger å benytte marmor i våtsoner, ta gjerne kontakt med vår kundeservice og vi hjelper deg med å velge egnet materiale og anbefaler passende impregnering.

Marmor er ømfintlig for syreholdige midler, men om du skulle miste en flaske rødvin på et marmorgulv så er ikke dette noe problem når gulvet er impregnert og det blir tørket opp innen rimelig tid.
Om du velger polerte marmorgulv finnes utmerkede midler som bidrar til at gulvene ikke blir glatte, selv om de er våte. Om du har spørsmål så ta gjerne kontakt med vår kundeservice!

Når du benytter lyse marmortyper, så vær nøye med å velge lyst fliselim og natesement som ikke farger over på steinen. For sikkerhets skyld er det stadig flere marmorfliseleggere som velger å impregnere flisene før de legges, for å være helt på den sikre siden.

Om du vurderer en servant i marmor så ta en titt på Absolonias lagerførte utvalg servanter i marmor!

Italia kjent for de mest berømte marmorkvalitetene, mens det finnes også gode alternativer fra Hellas, Tyrkia, Iran, Kina og fra andre land. Absolonia representerer ledende marmorprodusenter i Italia og i Tyrkia, som gir deg anledning til å velge akkurat den unike råsteinen som passer best til ditt prosjekt.

bad2

Marmor finnes nesten i alle regnbuens farger, og kommer med en uendelighet av forskjellige marmoreringer/mønstre. den kan også være nesten helt ensfarget og mer eller mindre gjennomskinnelig. De gamle klassiske skulpturmesterene i Hellas og Romerike foretrakk hudfarget stein der lyset kunne trenge inn en millimeter eller to for å gi illusjonen av hud. Om du planlegger å realisere et prosjekt med marmor så anbefaler vi du velger en prosjektløsning der en tar utgangspunkt i bestemte “slabs” (store skiver), som så skjæres til i ønskede flisestørrelser, plater og paneler. Carerra er mange forskjellige ting akkurat som vin kan være både det ene og det andre. Marmor er ikke best som metervare selv om det finnes gode unntak..

bad1

Absolonia samarbeider med en rekke marmorprodusenter- og dyktige håndverkere i Italia, Tyrkia og Kina og Vietnam, og kan tilby marmorfliser, benker og paneler i ett vell av farger og mønstre, nøyaktig tilpasset dine spesielle ønsker og behov. Se vår marmorside!

Bookmatch marmor

Bookmatch marmor

Marmor leveres ofte med polert overflate. Om du skal velge polerte marmorgulv anbefaler vi at du benytter usynlig impregnering med antisklifunksjon. Et stadig mer populært med finslepne eller børstede overflater som gir et mer dempet og rustikt uttrykk.

Bookmatched marmor består av fliser eller paneler skåret i rekkefølge i en steinblokk som monteres speilvent, slik at panelenes marmoreringer utgjør et tilnærmet symmetrisk mønster. Dette kan skape meget vakre effektvegger.

Se  Absolonias marmor produktside for fliser og paneler! Og se Absolonias produktside for italiensk hvit marmor fra Carrara.

 

Benytt gjerne vårt kontaktskjema, eller ring 404 18 392 og gi oss en beskrivelse av dine marmordrømmer og vi returnerer et hyggelig tilbud til deg!