Hvite italienere

Marmor er som vin, og ingen marmor er mer klassisk enn Bianco Carrara, kjent og høyt verdsatt siden antikken for sitt bløte blå lys. Perfekt for Vestlandet, for Lofoten, og for Versailles! Bianco Carrara kommer i en rekke forskjellige typer og personligheter.

Bianco Extra – Dette er spesielt utvalgt Carrara Bianco. Grunnfargen er ensartet og fint balansert, forholdsvis hvit, med få og godt balanserte årer. Ca. 5 % av Biancoen som hentes ut av fjellet over Carrara er av denne kvaliteten. Den brukes gjerne av skulptører med renessanseideer, men også til kjøkkenbenker, bad og eksepsjonelle gulv. 

Bianco C 1st.  – Dette er den nest beste kvaliteten; fin hvit grunnfarge, også denne har begrenset tilgjengelighet; ca 15 % av materialet som hentes ut fra Carrara-fjellet. C 1st. brukes til samme type prosjekter som Extra.

Bianco C – Et godt kompromiss mellom kvalitet og pris. Den er ikke så hvit i grunnfargen som 1st., men utmerket til en lang rekke prosjekter, som f.eks Operaen i Oslo.

Bianco CD – Denne gruppen kvaliteten blir ofte presentert som “Carrara” i handelen. Litt gråere i grunnfargen enn de tidligere nevnte variantene, av og til med interessante og svært vakre tegninger. Hentes ut av fjellet i store mengder og kan brukes til det meste. Et rimeligere alternativ som med litt fordypelse kan gi fine resultater.

Bianco 2.sortering – Rimeligste type hvit Carrara, med gråere og mer variert grunnfarge og mer årer enn CD. Stor tilgang. Kan med fordel benyttes i prosjekter med sandblåste, børstede oa. mer eller mindre teksturerte overflater.

Spesialiteter:

Gioia – Klassisk hvit og edel italiener med markante, mørke og rytmiske årer. Stein som må håndplukkes!

Arabescato – Eksklusiv klassisk hvit marmor med store vakre grå eller sorte og av og til gyldne tegninger, som kan minne om cumulus-skyer eller flytende isberg, i grønlandske fjorder. Navnet “Arabescato” kommer av at tegningene lignet på arabiske skrifttegn. Finnes i en rekke uvurderlige og historiske praktbygg og i moderne prestisjefyllte avtreder omkring i verden. Arabescato har (merkelig nok) i noen tiår befunnet seg litt utenfor trendhovedgaten, så her er det akkurat nå skjønnhet til fordelaktig pris! Arabescato egner seg utmerket til bookmatching. Det er mulig å få fin Arabescato til en betraktelig rimeligere penge enn de andre klassiske skjønnhetene som Calacatta og Statuario som beskrives under.

Statuarietto – Eksklusiv forholdsvis hvit marmor med fint forgrenede blågrå årer. Masse subtil skjønnhet. Slett ikke blant de rimeligee, men heller ikke så dyr, for de som har råd.

Calacatta – Tett og fin hvit marmor med store gråsvarte vakre årer/vener med teint av vestlandsblått. Har ofte gylne innslag og også innslag av grønnskjær -“mint”. Det er en god del Calacatta på markedet, men mye av denne har en del skjønnhetsfeil som kan irritere perfeksjonister, men som det også går an å bli veldig glad i. Det finnes strålende skjønnheter blant dem, men disse slabbene er dessverre ikke for alle.

Statuario – Selve dronningen av all verdens marmor. Dette er det skummetmelk-hvite stoffet, med de sjeldne og vakre blågrå årene som Michelangelo klatret omkring i fjellsiden for å finne, da han skulle hugge sine mesterverk. Statuario har prydet fyrsters palasser siden oldtiden. Statuario av høy kvalitet havner i dag gjerne hos arabiske sjeiker, hos russiske oligarker, eller hos en og annen Lotto-millionær, men er man forelsket og rik, hva gjør en ikke da?

Å velge hvite italienere – Før du forelsker deg i smellvakre bookmatchede vegger av Calacatta eller Statuario på nett eller i glossy magasiner, kan det være en idé å ta en titt i lommeboken. Det finnes gode alternativer som kan gi fantastiske resultater for de fleste designentusiaster. For noen kan det være en trøst å vite at mange av de perfekte Statuario-bildene de ser på nett ikke er Statuario eller naturstein i det hele tatt, men keramisk foto-plast. På en vegg i en nattklubb javel, men ikke i hjemmets lune arne!

Carrara-marmor av høy teknisk og estetisk kvalitet, lagt av fagfolk, gir ethvert rom et løft av tidløs eksklusivitet og natur, og er en sikker vinner for de som er ute etter å øke verdien av sin eiendom. 

Se også:

Marmor – fliser og paneler
Italiensk marmor
Portugisisk marmor
Hvordan unngå flekker på marmor

For mer informasjon, send E-post til info@absolonia.com, benytt vårt kontaktskjema, eller ring 478 78 982 / 404 18 392 !