Om naturstein

badekarx

Kom igjen – La fingrene gli over et hvilket som helst natursteinprodukt! Se rikdommen i nyansene og  føl evighetene av tid som naturen selv har brukt  for å produsere dette underet av et materiale!

Naturstein utstråler en helt egen tidløs tilstedeværelse. Som Stonhenge, pyramidene i Egypt eller de klassiske og majestetiske greske og romerske templene og badeanstalter; naturstein har siden førhistorisk tid vært helt sentral i arkitekturen.

Tradisjonelt har fint bearbeidet naturstein vært forbeholdt eliten og først og fremst blitt brukt i templer, palasser, offentlige bygninger og i hjemmene til de svært priviligerte. Teknologisk utvikling  har gjort det betraktelig rimeligere å utvinne, foredle, transportere og installere naturstein, noe som har bidratt til at materialet i dag er mer  tilgjengelig og trendy enn noensinne.

Variasjon og skjønnhet

Mangfoldigheten innen naturstein gir et vell av muligheter for designmessige løsninger. Tenk tilbake til den gangen du var barn og fant forskjellige steiner som du tok med hjem fordi de var så vakre og spesielle! Variasjonen i materialet og alt det estetiske og funksjonelle du kan gjøre med dem begrenses kun av fantasien. De fantastiske prosessene som foregår i jordens indre gir grader av variasjon som ikke kan kopieres i et labratorium eller i en støpeform.

Bestandighet

Natursteins bestandighet er enestående på jorden. Slik vi i dag kan beundre årtusengamle monumenter over menneskets higen, kan også du i dag i ditt eget hjem skape varige verdier i naturstein. Ingenting kan måle seg med naturstein for de som er på jakt etter et tidløst og personlig uttrykk. Og steinens patina gjør den bare vakrere med alderen.

Bærekraft

Hva er mer miljøvennlig enn jordskorpen i seg selv? Naturstein er ikke-giftig og varer i menneskealdre. Ingen kjemikalier benyttes under utvinning eller under fabrikasjon, og er derfor uten fremmede substanser som kan være skadelig for naturen eller for din helse.

Som naturlig forekommende materiale blir produktene fremstilt gjennom et minimum av  energiforbruk. Naturstein gir ingen farlige avgasser til innemiljøet, den har eksepsjonell holdbarhet og krever minimalt vedlikehold. Når du benytter naturstein i dine prosjekter viser du at bryr deg om miljøet.

Unikitet

De som vet å verdsette naturstein velger gjerne ‘the real thing’ og ikke bleke imitasjoner. Naturstein er et one-of-a kind byggemateriale. Det skiller seg ut fra mengden, fordi resultatet av jordens fantastiske geologiske prosesser ikke kan imiteres eller forfalskes med noen særlig grad av troverdighet. Ikke uten grunn gjennomgår naturstein i dag en renessanse blandt designere og arkitekter. Når det handler om å reflektere smak, kultur og identitet er materialet i en klasse for seg. Intet kan etterape naturens kreativitet. Naturstein i all sin allsidighet stimulerer fantasien på en måte som ikke går ut på dato.

Verdi og pris

Naturstein gir en bedre avkastning på investeringer enn noe annet byggemateriale. Og natursteinproduktenes verdi er også mer enn rent monetære når en også tar enkelt vedlikehold og varighet med i beregningen.

Utvinning av naturstein og prosessering av denne  drar stadig nytte av ny og bedre teknologi. Moderne automatiserte maskiner gjør det mulig å skjære stein mer effektivt og nøyaktig til lavere kostnader enn tidligere. Det er også blitt rimeligere fordi transportkostnadene har gått ned. Natursteinsfliser er fremdeles en smule dyrere enn kopiene, men det er heller ikke noe annet oppussingsprosjekt som øker verdien av din bolig mer enn natursteinsfliser-, gulv og servanter.

Vedlikehold

Naturstein blir bare vakrere med tiden. Det er ingen grunn til å frykte for at du skal ødelegge steinen ved et uhell o.l. om du bare sørger for enkelt vedlikehold i henhold til steintype og bruk, men ulikt nesten alle andre materialer så forfaller ikke naturstein. Tvert i mot; dens skjønnhet blir bare styrket med årene. Jo eldre den blir jo finere patina utvikles i steinen. Patinaen hjelper også til med å forhindre nye flekkdannelser. Om du skulle få flekker i steinen så kan den nesten alltid repareres. Forebygging med impregneringsprodukter kan være en god forsikring.

Absolonia kan naturstein

Absolonia tilbyr et vell av produkter i naturstein. Vi tilbyr et stort utvalg fliser til gulv og vegger, servanter, badekar, eller gjerne også ditt eget drømmeprosjekt! Vi hjelper deg med å finne akkurat den råsteinen som passer best til ditt prosjekt, følger produksjonen fra start til mål og leverer de ferdigstilte produktene på din dørterskel. Prøv oss! Du vil ikke angre. Send oss en E-post, eller ring Tlf.: 404 18 392 !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.