Travertin mix

Tyrkisk travertin har vært med fra sivilisasjonens start. Denne høyst anvendelige og  sympatisk beskjedne steinen har alltid vært etterspurt; en gang for å utgjøre monumentale badeanstalter, greske templer og romerske akvedukter og arenaer.

I dag som i oldtiden verdsettes travertinens praktiske og estetiske kvaliteter.  Travertin tilfører rommet noe naturlig som ikke furupanel kan gi og fast taktil grunn under bare lykkelige føtter, samt et estetisk eldorado å velte seg i for den som gidder å se etter. Travertin er slett ikke prangende, men om en fordyper seg et øyeblikk vil en oppdage en uendelighet av naturens egne elleville påfunn.

Her følger et utvalg ufyllt travertin-mikser fotografert i strålende tyrkisk høstsol, alt lagt ut i fransk mønster. Alle miksene kan også leveres fyllt.

 

Ufyllt mix Diana

 

Ufyllt mix Libe

 

Ufyllt mix Bella

 

Ufyllt mix Premium light medium

 

Ufyllt mix Ravell

 

Ufyllt mix Golden

 

Fransk mønster er basert på det gyldne snitt og er det klassiske formatet for travertingulv. Et fransk mønstersett dekker etter gamle spesifikasjoner 8 kvadratfot og består av én flis på 16″ x 24″ (40,64 x 60,96 cm), to på 16″ x 16″ (40,64 x 40,64 cm), én på 8″ x 16″ (20,32 x 40,64 cm) og to på 8″ x 8″ (20,32 x 20,32 cm).

Mer om travertin

Mosaikker i travertin (og marmor)

Mer om fransk mønster